Känn dig tryggare med ett företagslarm

Är du verksam inom en brottsutsatt bransch? Eller är du bara orolig över utvecklingen i det område där du har din verksamhet? Med ett bra företagslarm kan du sova lite bättre på nätterna. Idag finns dessutom många smarta funktioner, så att du kan titta på vad som händer i verksamheten direkt från mobilen.

Innehåll:

 • Trygghet mot inbrott
 • Trygghet mot bränder
 • Trygghet mot inre hot

Trygghet mot inbrott

Ett företagslarm är givetvis ingen garant för att undvika inbrott. Däremot är det något som kan avskräcka och göra att gärningsmannen hellre avstår. Trygghet mot inbrott ges till exempel genom rörelsedetektorer som de stora larmoperatörerna kan erbjuda.

Kameraövervakning

Om inbrott väl skulle ske, kan kameraövervakning kraftigt förbättra chanserna att få tag i gärningsmannen. Att veta att den som genomförde inbrottet sitter bakom lås och bom är givetvis även det något som bidrar till att sova lite bättre på natten.

Röksensorer

Vissa larmbolag erbjuder funktioner som till och med kan avbryta inbrottet. Det görs genom röksensorer som blåser ut en kraftig rök i lokalerna. Utan god sikt blir det svårt för tjuven att genomföra inbrottet särskilt effektivt.

Väktarutryckningar

Är väktaren snabb till platsen kan blotta närvaron avbryta ett pågående inbrott. Precis som i fallet med kameraövervakning, så kan en väktare vara hjälpsam i att få tag på gärningsmannen genom vittnesuppgifter, bland annat. En väktare kan även hjälpa till att säkra bevismaterial på plats, även om polis givetvis kontaktas snarast möjligt. Många företagslarm erbjuder fria väktarutryckningar – men till en högre löpande kostnad per månad.

Trygghet mot bränder i ett företagslarm

Många av de större larmbolagen erbjuder uppkopplade brandlarm som en del av paket som erbjuds till företagare. Ett uppkopplat brandlarm gör inte bara att bränderna upptäcks tidigt, men också att såväl du som räddningstjänst kan kontaktas snabbt. Dessutom kan larmen fotoverifieras av larmcentral, så att operatörerna snabbt kan vidta den eller de åtgärder som krävs – till exempel att ringa brandkåren.

Trygghet inne i verksamheten

Det är inte bara yttre hot, så som inbrott, som kan göra dig orolig över företagets säkerhet. Även inre hot kan göra det – till exempel om du äger en butik och är rädd för snattare. Använd företagslarm och glöm inte att sätta upp skyltar som tydligt visar att kameraövervakning inomhus pågår – om du planerar att göra det.

Bäst att hyra socionomer via bemanningsföretag

Det kan alltid finnas ett läge att hyra socionomer. Detta oavsett om dessa personer är tänkta att vara anställda på konsultbasis under en längre tid eller tillfälligt. Till exempel väljer vissa organisationer att knyta sig an socionomkonsulter för att bemanna upp under sommarperioden. Men andra väljer alltså istället att samarbeta med dem under en betydligt längre tidsperiod.

Oavsett ert behov är det fördelaktigt att ta hjälp av ett bemanningsföretag. Ett sådant kan nämligen hjälpa er att få tillgång till erfarna och kompetenta socionomer för tillfälliga eller löpande uppdrag. Bemanningsföretaget har handplockat de olika kandidaterna och säkerställt att de motsvarar förväntningarna på erfarenhet och kompetens. Därmed kan de omedelbart förstärka er verksamhet precis när ni behöver det som mest!

Möjligt att hyra socionomer för olika slags uppdrag

Socionomyrket är ganska brett och diversifierat. Därför är en vanlig utmaning bland arbetsgivare och uppdragsgivare att hitta rätt kompetens för respektive uppdrag. Det är även viktigt att personen ifråga har rätt personlighet för det uppdrag som denne ska utföra.

Även här är det en stor fördel att samarbeta med ett bemanningsbolag när det är dags att hyra socionomer. Dessa aktörer har processer för matchning som gör att de träffsäkert kan hitta rätt kandidat för rätt uppdrag. De kan med andra ord matcha det behov som ni har med konsulternas kompetens, personlighet och erfarenhet. Därmed kan ni känna er trygga med att få tillgång till en socionomkonsult som passar verksamheten och uppgiften som handen i handsken!

Socionomkonsulter kan arbeta inom flertalet områden

När ni ska hyra socionomer är det som sagt viktigt att rätt kompetens och personlighet matchas med uppdraget ifråga. Det bemanningsföretag som ni väljer att samarbeta med kan hjälpa er att hitta rätt person för verksamhetsområden såsom dessa:

 • barn och ungdom
 • ekonomiskt bistånd
 • vuxen/missbruk
 • LSS
 • SOL.

Så tveka inte att höra av er till er partner inom bemanningsbranschen när behovet av att ta in socionomkonsulter uppstår. Branschen är för övrigt erkänt föränderlig och svår att förutsäga. Det kan därför löna sig att ta en proaktiv kontakt för att etablera ett samarbete inför det att behovet eventuellt kan tänkas uppstå!

Vad kännetecknar mobilabonnemang för pensionärer?

Vilka unika fördelar har ett mobilabonnemang för pensionärer? Finns det tekniska fördelar, mer service eller specifika tjänster? Nej, egentligen handlar det bara om priset.

Ett flertal mobiloperatörer i Sverige erbjuder mobilabonnemang för studenter, barn eller pensionärer. Detta utöver deras ordinarie abonnemang. Visserligen har dess tre målgrupper helt olika behov men det är generellt ingen större skillnad. Ofta är dessa abonnemang exakt lika när de erbjuds till dessa målgrupper. Det som däremot skiljer mot de ordinarie abonnemangen är priset. Det kan exempelvis innebära att mobilabonnemang för pensionärer är 15 % billigare än de övriga. Ett annat alternativ är att det ingår mer surf. Så istället för att få 4GB så kanske det ingår 6GB för samma summa.

Mobil + mobilabonnemang för pensionärer

Det är även vanligt att vissa mobiltelefoner marknadsförs som ”seniortelefoner” eller liknande. De kan exempelvis ha:

 • Extra tydliga knappar
 • Enkel hantering
 • Högt ljud

Det är därmed mobiler som tagits fram med pensionärer som primär målgrupp även om de självklart delvis även köps av andra som uppskattar dessa egenskaper. Det är även vanligt att operatörerna marknadsför ”mobil + mobilabonnemang för pensionärer”. Därmed har de tagit fram de mobiler som är mest populära för denna åldersgrupp samt kombinerat dessa med passande abonnemang med olika mycket surf. Antingen betalas mobilen kontant eller så kan den delbetalas över exempelvis 12 eller 24 månader varpå kostnaden hamnar på mobilräkningen.

Välj efter behov – inte namn

Som visas ovan finns alltså inte någon teknisk eller funktionsmässig skillnad på mobilabonnemang för pensionärer och för övriga. Däremot finns det självklart pengar att spara. När det kommer till mobilerna finns visserligen speciella ”seniormodeller” men även i val av mobil är det viktigt att se på det egna behovet.

Hallon som exempel

Hallon är en av de operatörer som erbjuder speciella seniorabonnemang. Detta genom att priset är lägre än på ordinarie alternativ. Samtidigt är det en operatör som valt att inte ha kundservice via telefon utan enbart via mail eller chat. En kritik som ibland framförs mot operatören är just att de inte går att nå via telefon.
För vissa är detta helt avgörande – för andra spelar det ingen roll. Personer med sämre syn kan exempelvis uppskatta att kunna ringa istället för att kämpa vid datorskärmen.

Utforma teambildning

En av de viktigaste lärdomarna i livet är att när vi gör saker tillsammans gör vi det bättre. Det finns en viss gräns för vad en enskild människa kan uppnå, men när vi samarbetar och arbetar mot samma mål finns det nästan inga gränser. Men ibland, eller ganska ofta, behöver vi påminna oss om detta. Det är lätt att bara jobba på egen hand och glömma att det är både roligare och lättare när man arbetar tillsammans. Särskilt i företag är det en stor fördel att se till att de anställda arbetar bra tillsammans, både ur ett ekonomiskt och socialt perspektiv. Det finns många aktiviteter man kan göra i grupp för att stärka gemenskapen – begreppet kallas teambuilding.

Vad är teambuilding?

Begreppet teambuilding är säkerligen okänt för en del. Inte alla företag organiserar teambuilding i Stockholm, däremot blir det vanligare och vanligare. Så vad innebär det egentligen? Det kan kort beskrivas som olika aktiviteter en grupp, ofta inom företag, utför för att stärka teamets sammanhållning. Det är ett sätt att lära känna varandra på ett djupare plan och skapa samarbete sinsemellan. Syftet är att deltagarna ska förstå varandras personligheter, både svagheter och styrkor och på så sätt öka förståelsen för andras behov.

För vem?

När man talar om teambuilding brukar det handla om företag som vill stärka gemenskapen bland sina anställda, men är egentligen till för vilka grupper som helst. Det kan vara skolklasser, kompisgrupper eller familjer. Teambuilding är till för alla! Det behöver inte heller vara så komplicerat, vilken aktivitet som helst där man arbetar tillsammans kan stärka gemenskapen. Det kan vara allt från frågesporter, hinderbanor eller sportspel.

Teambuilding i Stockholm

I vår huvudstad Stockholm är alternativen för teambuilding oändliga. Det finns inte bara otroligt många företag som arrangerar aktiviteter, utan också många möjligheter att hyra lokaler eller liknande där du kan utföra det du önskar på egen hand. Exempelvis kan man hyra en stuga i skärgården eller en lokal i stan till ett bra pris. Om man inte anordnat liknande event innan kan det dock vara bra att anlita proffs. Det behöver inte alltid vara dyrare och kan vara värt att kolla upp. Oavsett bör du göra lite efterforskning på nätet innan du bestämmer dig för hur, var och vilka aktiviteter du vill utföra och hitta något som du tror passar just din grupp.

Många konferenslokaler i Göteborg

Göteborg är en fantastisk plats för att hålla en konferens för de företag som är belägna på västkusten av Sverige. Göteborg är en spännande stad som har mycket att erbjuda i konferensdag, med närheten till den stora staden och havet finns många möjligheter att skapa en alldeles speciell konferens.

Letar du konferenslokaler i Göteborg? Då har du kommit rätt! Här är den ultimata guiden över vilka lokaler som den vackra västkuststaden erbjuder. Det finns nämligen något för alla i Göteborg. Populärt är en konferensanläggning som även kan erbjuda avkoppling eller en upplevelse. Det kan till exempel handla om konferenslokaler i Göteborg där det finns tillgång till ett spa. Göteborg ligger ju när havet och aktiviteter som utnyttjar denna möjlighet är mycket populära i samband med en konferens. En annan viktig faktor när man letar konferenslokaler i Göteborg är läget. Om du vill att konferensgästerna ska kunna ta sig till konferenslokalen med kollektivtrafiken ställer det andra krav än om man ska transportera dit gästerna med buss eller om de tar egna bilar. Om du vill ha en lugn och avskilt läge så kanske du måste kompromissa med hur centralt läget är. En avskilt läge gör att er konferensupplevelse blir en helt annan än om konferenslokalerna ligger mitt i centrala Göteborg. Fundera över vad du vill uppnå med konferensen om välj ett läge som matchar detta mål.

Konferenslokaler av olika slag

Miljön är en annan viktig faktor när du letar konferenslokaler i Göteborg. En anrik byggnad från förra seklet kommer att skapa en helt annan stämning än en modern anläggning med all den senaste tekniken. Om er konferens ska kombineras med aktiviteter så måste detta tas med i beräkningen. Många konferenslokaler i Göteborg erbjuder aktiviteter, det kan handla om enkla saker som bowling eller en show, men det finns alla möjligheter att vara kreativ och möjligheterna är många. Natursköna miljöer skapar en särskilt stämning på konferensen, ni som vill ha en konferenslokal mitt i naturen har många olika lokaler att välja mellan i Göteborg. Ni som vill vara mitt i smeten har lika många konferenslokaler att välja mellan! I Göteborg finns allt från vackra anrika hotell, till moderna och inspirerande co-working spaces. Enbart fantasin sätter gränserna när ni letar konferenslokal i Göteborg.

Smörgåstårta under konferens i Stockholm

Få svenska maträtter är så traditionellt förknippade med vackert väder, gräsmattor och att äta utomhus som en klassisk smörgåstårta. Framför allt där i slutet av maj och början av juni när alla glada stundeter springer ut brukar det vankas smörgåstårta på mottagningarna på eftermiddagen.

Att välja en bra smörgåstårta är inte svårt. Utbudet är enormt och du behöver inte ens göra dig besväret att åka och hämta dem och baxa in de ofta otympliga och stora förpackningarna i bilen. Beställ grejerna och få de hemkörda direkt till festen. Bra tips är dock att be om leveransen tidigt på morgonen eller kanske ännu hellre kvällen innan. Det finns alltid risk för någon försening, trafikkö, broöppning eller liknande och det är inte roligt att stå där och titta på klockan och ringa stressade samtal till budbilar när gästerna har kommit. Vad ska man ha på tårtan? Ja det är helt upp till dig själv givetvis, dig och dina gäster. Är de ett stort sällskap som kommer så är en fördel att du kan välja olika typer av tårtor som alla kan välja på. Tips är dock att safta upp med klassikerna rostbiff, räkor och lax som gått hem sen urminnes tider. Att ställa upp de olika smörgåstårtorna bredvid varandra och låta gästerna välja med ögat är ett bra sätt att framstå som en god värd.

Beställ smörgåstårta för de som har allergier

Idag är matproducenterna och cateringfirmorna medvetna om kundernas allergier i helt annan utsträckning än tidigare och anpassar sortimentet därefter. Oavsett om du behöver glutenfritt eller laktosfritt så ska det inte vara något problem att hitta. För många är för medvetna om detta idag för att företagen ska nonchalera det. Att få din smörgåstårta anpassad allergifritt ska inte vara något problem alls.

Tillhör du den skaran som är duktig i köket och dessutom intresserad av att baka så är detta ett bra alternativ att dels få vara kreativ i köket, dels få hela din bekantskapskrets att bekanta sig med dina underverk. Att baka en smörgåstårta är kanske inte något för en nybörjare så se till att läs på innan och ha god koll på vad du gör. Nätet är fullt av recept och guider för hur du gör på bästa sätt.

Sportiga konferens i söder

När det är dags för konferens så är det trevligt att ta sig till platser som är lite avlägset belägna där man kan vara ifred. Vissa föredrar såklart att hålla konferens mitt i storstädernas vimmel, men en betydande andel väljer att ha konferenser på herrgårdar, kurorter och liknande.

Avkoppling på mötet

Vad gäller Skaraborg så finns det ett flertal trevliga kurorter att välja mellan, om det är vad man är intresserad av. Spa vistelser och andra avkopplande saker står högt upp på listan bland många när det kommer till frågan vad man vill att en konferens ska innehålla, så det är inte så konstigt att Sveriges spa och kurorter ofta är uppbokade för konferenssällskap.

När man är ett mindre sällskap så kan man på ett enklare sätt hitta platser att hålla konferenser på som ger gruppen en intim känsla som skapar samhörighet. Har man en bra gruppdynamik så blir det mer gjort, och det är också lättare för alla att ta plats och vädra sina åsikter och idéer.

De flesta konferensanläggningar, hotell med mera har rum avsedda för just konferenser och möten. Är man ett stort sällskap så passar det ofta bättre att hålla sig till städerna då det ofta finns större rum med stor kapacitet där. För mindre grupper kan det istället vara perfekt med en herrgård som man kan ha för sig själv.

Mycket att göra i södra Sverige

Skaraborg och Göta kanal hör samman och att ta sig tiden att promenera längs kanalen är en väldigt behaglig och trevlig aktivitet som man kan göra tillsammans på konferensen. Det finns massor av trevliga plaster att besöka och bo på som har med Göta kanal att göra, vilket är trevligt då det är en plats i landet som är mycket vacker och spännande att besöka. Vill man inte åka långt från anläggningen finns flertalet fins golfanläggningar i södra Sverige med konferenshotell i närheten, är detta något dina deltagare uppskattar bör du besöka golfkonferens.nu och hitta en spännande anläggning.

Närproducerad mat och unika miljöer finns det gott om i Skaraborg och ett fokus på lokal mat och natursköna miljöer är ju aldrig fel som tema för en konferens. Man kan exempelvis ta en kulinarisk roadtripp från Göta kanal till Göteborgs skärgård, eller varför inte besöka Norrqvarn när man ändå är i krokarna?

Oavsett vad man väljer att göra, och oavsett vad mar man väljer att bo under sin vistelse i Skaraborg så kommer man att hitta mycket som ör njutningsbart och passande för en konferens.

Konferenser i naturen

När man planerar in ett konferensevenemang ute i naturen så är de som ska vara med lyriska av förväntan. Brunbjörnar som smyger runt knuten och korvgrillning i skogen, det här är sådant som de allra flesta älskar, men vad innebär det egentligen att hålla en konferens i naturen och vad ska man kunna kräva av konferensanläggningar som ligger lite avsides? Svaret på denna fråga är allt och inget. Det hela beror på vilken anläggning det är tal om och vad man avtalar om. Därför ska man låta bli att ta saker för givet och noga undersöka att man förutom älgjakt kommer att ha en fungerande projektor i konferenslokalerna.

Möten under en gran

Man kan ju knappast ha möten under en gran. Att grilla korv och sitta runt lägereld är givetvis trevligt men då det blir dags för möten och föreläsningar så behöver man vanliga bord och stolar och det får man bara i en konferenslokal som har utformats i detta syfte. När man besöker en sajt som presenterar en konferensanläggning i naturen så gäller det att ta reda på hur konferenslokalerna ser ut. Det kan ju vara så att det finns flera stycken eller att man använder en restaurang i detta syfte. Om man vill garantera sig om privata möten där man kan stänga dörren om sig så ska man undersöka hur olika konferensanläggningar ordnar med detta.

Om man vill så kan man givetvis förlägga vissa möten och aktiviteter till den där gläntan i skogen. Det här kan vara ett spännande inslag men om det snöar eller regnar så ska det finnas ett bra alternativ som står redo inomhus. Hur man än väljer att göra med sin konferens så ligger alternativa möten, konferenser i natur och konferensaktiviteter där man får lite utmaning rätt i tiden. Vi uppskattar allt mer att röra på oss än det klassiska sitta still konferensen.

För att få fler tips och läsa om inspirerande konferenspaket och anläggningar speciellt i Stockholm  kan du besöka www.stockholmskonferenserna.se

Kick-off – motivation och inspiration

Som anställd behöver man givetvis känna sig motiverad för de arbetssysslor som man utför för att kunna prestera goda resultat. En omotiverad anställd kommer i annat fall att göra så lite som möjligt för verksamheten om denna inte känner att hon har kontroll över slutprodukten, inte får stöd i sitt arbete eller saknar belöning i annan form än lön. En kick-off är på många sätt menad att vara motivationshöjande, både för den enskilda medarbetaren men också för hela arbetsgruppen. Lön är inte allt, även om lönen har en viss motiverande kraft. Att få feedback på utfört arbete – oavsett om det handlar om positivt beröm eller konstruktiv kritik uppskattas av medarbetarna. Under en kick-off är målet att dra alla åt samma håll och för att göra detta krävs det att ledningen tar ansvaret för sina arbetsuppgifter, vilka till stor del handlar om att motivera och inspirera. Under en kick-off ska verksamhetens framtid och mål läggas fram och presenteras för medarbetarna på ett sätt som får gehör. Att ingen ifrågasätter ledningens visioner och mål är inte ett uttryck för samförstånd – tvärtom är diskussionen viktig. För att medarbetarna ska få ut så mycket som möjligt ur en kick-off är det viktigt att de får komma till tals, lyssnas till och synliggöras. En kick-off handlar om verksamhetens utveckling men kräver därför utveckling hos medarbetarna. Utveckling i sig handlar om ansvar och delaktighet, varför det är viktigt att låta alla komma till tals.

Vid en kick-off ska ledningen presentera verksamhetsmålen och också ge en förklaring för hur var och en av de anställda kan jobba för att medverka till att nå dessa mål. Presentationen och diskussionen är bara en del i motivationsarbetet, för att motivera medarbetarna krävs även att de känner sig uppskattade för det arbete de som grupp utfört. Ett vanligt sätt att motivera till en fortsatt bra arbetsinsats är att bjuda med medarbetarna på roliga aktiviteter. Vad för typ av aktivitet det kan handla om beror givetvis på företagskulturen och behoven som gruppen kan ha. Grupper som behöver svetsas samman kan må gott av olika teambildningsaktiviteter. Exempel på aktiviteter under en kick-off som stärker sammanhållningen kan vara olika typer av uppdrag där gruppen får arbeta tätt tillsammans för att klara av uppgiften. Grupper som redan känner varandra väl och som arbetar bra tillsammans har kanske ett behov av mindre aktiva aktiviteter, så som spa-upplevelser eller besök på någon teater. Vad för typ av kick-off som företaget behöver beror helt och hållet på hur sammanhållningen ser ut och vilka förändringar som förväntas komma. Är det så att det kommer att ske större verksamhetsförändringar inom kort kan det vara en bra idé att försöka få med dessa under en kick-off genom exempelvis rollspel.

Konferensanläggning med kickoff

Var hittar man då konferensanläggningar bra kickoff möjligheter? Det finns så klart många anläggningar som erbjuder riktigt skarpa alternativ runt om i landet. Bålsta har länge varit ett område där konferens växt och idag finns många intressant anläggningar. En riktigt vass guide till konferens i Bålsta är just hemsidan,  konferensbalsta.com där du kan hitta det senaste från en rad konferensanläggningar och en hel del tips för att skapa en riktigt bra konferens.

Konferens och hälsa går hand i hand

I Stockholm finns det ett stort utbud av spa för dig som vill njuta av välgörande bastubad, avslappnande massage, olika slags hudvårdsbehandlingar och andra avkopplande aktiviteter. Välj spa-miljö efter tycke och smak, Stockholm har gott om alternativ såväl i innerstaden som i närområden och i skärgården.

Influenser och tema

Idag finns det ett flertal spa-anläggningar som hämtat sin inspiration från andra delar av världen, vilket har bidragit till en spännande utveckling av spa-verksamheten som koncept. Ett populärt spa-tema är Orienten med dess influenser från anrika österländska traditioner.

Man kan till exempel unna sig en spa-weekend helt i japansk anda, med allt från klassisk japansk tvagning och bastu till olika japanska massage- och hudvårdsbehandlingar. Du kan även kombinera detta med aktiviteter som till exempel meditation och yoga.

Influenserna brukar även avspegla sig i restaurangköket. Vad sägs om japanska anrättningar som sushi, sashimi, dumplings, japanska téer eller ett glas japansk sake?

Japansk massage

Det finns många olika slags massagebehandlingar som är typiska för Japan.

En spännande typ av massage som är rätt ny i Sverige är den så kallade Wellness Massage Air. Här försöker man skapa en känsla av tyngdlöshet, som om du svävar i luften. Ett rött elastiskt tyg fästs med rep i taket och blir som en tyggunga som du sitter och ligger i. Ryggen får en skön och lugnande airmassage som är en närmast meditativ upplevelse med lätt beröring som gör att du blir mycket avslappnad. Du får också en skön fotmassage samt massage för huvud, nacke och händer. Musiken till behandlingen är specialkomponerad för att skapa en genuin upplevelse.

Man kan också prova Shiatsu som är en japansk ”tryck”-massage som används för att lösa upp blockeringar i energisystemet och gör dig lugn och avslappnad.

Bambumassage är en härligt välgörande behandling då man använder varma massageoljor och uppvärmda bambupinnar. Detta är en djupgående massage som ges växelvis med händerna och bambupinnarna.

Om du känner dig osäker inför en behandling som du inte provat tidigare så kan du rådfråga terapeuterna som utför behandlingen. De är alltid måna om att förklara för dig vad behandlingen går ut på och ger dig gärna råd om vad de tycker skulle passa dig om du själv känner dig osäker på vad du ska välja.

Konferens och hälsa är moderna möten

Många företag inser att hälsa är en viktig del av företagskulturen, konferensanläggningarna vill självfallet erbjuda sina kunder det allra bästa och därför kan du idag hitta riktigt bra massage, behandlingar och spa-avdelningar på en rad konferenshotell. Moderna möten och konferenser handlar idag mycket om att fokusera på information som att ge sina anställda en välmående paus och fokusera på återhämtning och bygga energi. Är du intresserad av att hitta konferensanläggningar som erbjuder det senaste inom massage ska du frekvent läsa på konferensnyheter.nu som skriver om nyheter från konferensanläggningar och vad som är på gång inom mötesvärlden.