Effektiva möten nära Arlanda

Möten utan långa resvägar är för många nästan för bra för att vara sant! Det är inte ovanligt att deltagare får åka i flera timmer för att komma ut till konferensanläggningen som bokats, och detta innebär att tiden för möten får bli en kompromiss som inte ger resultat. Arlanda är som flygplats en viktig del av landet när det gäller konferensvistelser. Hit kan man snabbt färdas från hela världen för att sedan kunna vara med vid konferensen! De bolag som har kontor på flera orter, har stor nytta av att hålla sig nära flyget och det finns i dagsläget flera alternativ att välja bland.

Enklast för att hitta rätt konferensanläggning är att använda tips och rekommendationer. Via konferensarlanda.com finns en sida med allt för effektiva möten nära Arlanda. Ett besök kan innebära snabbare beslut om anläggning och därmed också mer tid att nå resultat!

Konferens med övernattning

Ska man sova över efter konferensen eller är det bättre att man ses på dagarna för att sedan sova hemma? Det här kan diskuteras men många företag inser att övernattning i samband med konferensen gör det möjligt med unika aktiviteter som vinprovning och annat som man helst vill förlägga på kvällstid. Då folk har för nära hem så kommer de inte att hänge sig till hundra procent åt möten eftersom det vanliga schemat ligger och väntar på uppmärksamhet. Med tanke på detta så kan konferens med övernattning bli allra bäst då man verkligen vill få något gjort.

Fördelen med att övernatta

Fördelen med övernattning är att ingen måste skynda sig hem. Om det redan är avgjort att alla deltagare stannar över natten så får man ju se till att andra tar hand om det som man annars behövde göra därhemma. Detta blir för många en slags semester och det gör att man ser fram emot konferensen som ett event där man får varva ner. I och med att man sover över så får man ju även tid till roliga aktiviteter som kan läggas på kvällstid och som kan var mycket effektiva för att skapa bättre gruppsamhörighet och utveckla förmågan att samarbeta.

Bra val av konferensanläggning

Tänk på att valet av konferensanläggning kommer att påverka hur lyckad konferensen blir. Om man ska övernatta så är det mysigt att välja en miljö där man verkligen kommer att trivas. Det kan vara ett modernt hotell med spaavdelning eller ett gammat slott med spökturer på kvällstid. Varje plats har sina fördelar och nackdelar så undersök noggrant dessa innan bokning sker så att valet blir bästa möjliga för den typ av grupp som ska vara med på konferensen.

Aktiviteter vid er konferens

Det finns en rad olika faktorer som ligger bakom ett beslut att åka på konferens och alla har sin uppfattning och åsikt om vad det är man skall få ut av en sådan resa. De aktiviteter man väljer att inkludera i vistelsen utgår till stor del från vad det är man är ute efter att uppnå.

 • I Det fria
  Vill man ha aktiviteter som drar nytta av Dalarna som plats och kultur i så stor utsträckning som möjligt, kan man välja naturupplevelser. Det finns enorma skogar att vandra i och för den som vill paddla kanot eller vistas i skog, finns en hel del att vara med om! För de som är på konferens i Dalarna med ett syfte att förbättra samarbetet och jobba med teambildning, kan det vara en utmärkt idé att vistas i det fria. Det ger perspektiv på vardagen och understryker hur viktigt det är att alla drar åt samma håll och gemensamt tar sig fram till ett resultat som alla kan vara stolta över.
 • Guidning
  Det finns gott om hantverk och traditioner i Dalarna som man kan vilja se innan man sätter sig på flyget för att komma tillbaks till stan och den plats där man bor. Att få höra om Dalarna och att få se lite skärvor av landskapets historia är ofta omtyckt och uppskattat. Om ni vill ha lite paus från föreläsningar och diskussioner finns det kort sagt en hel del aktiviteter att ägna sig åt.
 • Föreläsningar
  Kanske bär det vissa emot att kalla föreläsningar för en aktivitet, men det finns många intressanta talare som kan gästa konferensen i Dalarna och berätta om något intressant ämne. Även om man talar om föreläsningar behöver det inte handla om vardagens arbete. För en konferens som syftar till att diskutera företaget och att gå igenom nya rutiner, kan det bli en vitaminspruta att få höra lite mer från någon som har sakkunskap i ett ämne som relaterar till det man arbetar inom. Dessa talare är i allmänhet personer man får ta kontakt med på egen hand och inte någonting som brukar ingå när man köper en färdig konferenslösning från arrangörer.
 • Kreativitet
  Det finns alltid tid och plats för att gå utanför de formella ramarna och att kasta sig in i konsten. Hör kan man bryta gränser och hitta nya sätt att uttrycka sig. Det resulterar ofta i att man ändrar fokus och att man kan få tillgång till idéer som man kanske inte tidigare har tänkt. Om man skall ge sina kollegor och medarbetare störst möjlighet att utvecklas och att kunna bidra till verksamheten, är det viktigt att man inte bortser från kreativitet som en möjlig väg framåt.

Konferensrum i Stockholm

Är avstånd inte någon viktig del i förberedelsen finns åtskilliga konferensmöjligheter inne i Stockholm. Vägen från Arlanda är bra och man kan snabbt komma in i stan. Det är inte ovanligt att vilja ha anläggningar i vackra områden med natur och vatten. Detta finns tillgängligt i volym när företaget åker till Stockholm. Dessutom är traditionen av möten inarbetad och med den följer bra service och kök. Stockholmskonferenser.se är en utmärkt hemsida för de som vill ha tips om anläggningar i Stockholmsområdet. Flera anläggningar presenteras via webbplatsen oavsett eventuella relationer i form av bokningsföretag eller organisationer för turism och kongresser.

Vi hoppas att ni får en bra konferens att minnas under lång tid framöver!