Konferens och hälsa går hand i hand

I Stockholm finns det ett stort utbud av spa för dig som vill njuta av välgörande bastubad, avslappnande massage, olika slags hudvårdsbehandlingar och andra avkopplande aktiviteter. Välj spa-miljö efter tycke och smak, Stockholm har gott om alternativ såväl i innerstaden som i närområden och i skärgården.

Influenser och tema

Idag finns det ett flertal spa-anläggningar som hämtat sin inspiration från andra delar av världen, vilket har bidragit till en spännande utveckling av spa-verksamheten som koncept. Ett populärt spa-tema är Orienten med dess influenser från anrika österländska traditioner.

Man kan till exempel unna sig en spa-weekend helt i japansk anda, med allt från klassisk japansk tvagning och bastu till olika japanska massage- och hudvårdsbehandlingar. Du kan även kombinera detta med aktiviteter som till exempel meditation och yoga.

Influenserna brukar även avspegla sig i restaurangköket. Vad sägs om japanska anrättningar som sushi, sashimi, dumplings, japanska téer eller ett glas japansk sake?

Japansk massage

Det finns många olika slags massagebehandlingar som är typiska för Japan.

En spännande typ av massage som är rätt ny i Sverige är den så kallade Wellness Massage Air. Här försöker man skapa en känsla av tyngdlöshet, som om du svävar i luften. Ett rött elastiskt tyg fästs med rep i taket och blir som en tyggunga som du sitter och ligger i. Ryggen får en skön och lugnande airmassage som är en närmast meditativ upplevelse med lätt beröring som gör att du blir mycket avslappnad. Du får också en skön fotmassage samt massage för huvud, nacke och händer. Musiken till behandlingen är specialkomponerad för att skapa en genuin upplevelse.

Man kan också prova Shiatsu som är en japansk ”tryck”-massage som används för att lösa upp blockeringar i energisystemet och gör dig lugn och avslappnad.

Bambumassage är en härligt välgörande behandling då man använder varma massageoljor och uppvärmda bambupinnar. Detta är en djupgående massage som ges växelvis med händerna och bambupinnarna.

Om du känner dig osäker inför en behandling som du inte provat tidigare så kan du rådfråga terapeuterna som utför behandlingen. De är alltid måna om att förklara för dig vad behandlingen går ut på och ger dig gärna råd om vad de tycker skulle passa dig om du själv känner dig osäker på vad du ska välja.

Konferens och hälsa är moderna möten

Många företag inser att hälsa är en viktig del av företagskulturen, konferensanläggningarna vill självfallet erbjuda sina kunder det allra bästa och därför kan du idag hitta riktigt bra massage, behandlingar och spa-avdelningar på en rad konferenshotell. Moderna möten och konferenser handlar idag mycket om att fokusera på information som att ge sina anställda en välmående paus och fokusera på återhämtning och bygga energi. Är du intresserad av att hitta konferensanläggningar som erbjuder det senaste inom massage ska du frekvent läsa på konferensnyheter.nu som skriver om nyheter från konferensanläggningar och vad som är på gång inom mötesvärlden.